Uniejowski Festiwal Smaków w weekend 10-11 września. Co czeka na smakoszy?
Na kulinarne święto mogą szykować się smakosze w weekend 10 i i 11 września. Wystarczy zajrzeć do Uniejowa, gdzie po raz dziewiąty odbędzie się Uniejowski...
Gdzie Robert Makłowicz jadł najlepszy kebab?
Kebab cieszy się w Polsce dużą popularnością. Siekane mięso w cienkiej picie z dużą ilością świeżych warzyw i obficie polane sosem to dla wielu osób najchętniej...
Naleśniki na słono. Idealne na szybki obiad czy sycącą kolację
Naleśniki na słono to idealne rozwiązanie dla smakoszy tego dania, którzy nieco przejedli się już naleśnikami z dżemem czy serem. Sposobów na sycącą kolację czy...
Promocja polskich produktów ekologicznych w Warsztatach Gastronomicznych w Wieluniu
W poniedziałek, 9 maja, w Warsztatach Gastronomicznych przy ZS nr 1 w Wieluniu odbyło się ciekawe spotkanie promując polski produkty ekologiczne najwyższej...
Krem z marchwi z imbirem i pomarańczą. Witaminowa bomba, której smak cię zachwyci
Aromatyczna zupa, której smaku nie da się zapomnieć. Zobacz, jak zaskakująco pyszny smak można uzyskać z połączenia marchwi, pomarańczy i imbiru.
Najpiękniejsza Baba Wielkanocna z Łódzkiego. Wyłoniono zwycięzców
II edycja konkursu „Wielkanocna Baba z Łódzkiego” dobiegła końca. W poniedziałek, 11 kwietnia,w Łódzkim Ośrodku Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Bratoszewicach...
Pajęczański Kiermasz Wielkanocny pełen smakołyków i pięknych ozdób świątecznych
Piękne ozdoby świąteczne oraz domowej roboty ciasta i inne potrawy można było nabyć podczas sobotniego Kiermaszu Wielkanocnego zorganizowanego w Pajęcznie.
Jak przygotować pysznego tatara. Przepis na befsztyk tatarski
Jak przygotować pysznego tatara? Co zrobić, by był on delikatny i zachwycił twoich gości. Zobacz przepis krok po kroku .
Polka z Okinawy poleca przysmaki kuchni japońskiej. Sprawdź przepis
– Nasza wyspa ma całą masę oryginalnych dań, a nawet składników. Je się dużo goji – gorzkiego melona, mozuku czy umibudo, czyli lokalnych glonów, a także...
Polędwiczka w sosie camembert. Ten smak po prostu zachwyca
Na świąteczny stół i nie tylko. Koniecznie wypróbuj ten przepis. Polędwiczka w sosie camembert smakuje po prostu obłędnie.
Najlepsze przepisy nie tylko od święta. Pasztet, paszteciki, pierogi
Szukasz przepisów na dania, które zachwycą twoich najbliższych? Chcesz zaskoczyć swoich gości oryginalnymi potrawami? A może po prostu szukasz kulinarnych...
W Wieluniu ruszyła druga odsłona akcji "Kup pierogi- pomóż Ukrainie"
Jeśli nie macie pomysłu na dzisiejszy obiad, nic prostszego. Warsztaty Gastronomiczne przy Zespole Szkół nr 1 w Wieluniu zapraszają na pierogi. Od godziny 12...
Metallica w Radomsku? Nie, ale było blisko. Mija 35 lat od wykonania zdjęcia
W ubiegłym roku droga krajowa nr 1 oficjalnie przeszła do historii, powstała tu autostrada A1. Ale członkowie zespołu Metallica prawdopodobnie zapamiętają tę...
WOŚP 2022 w Pajęcznie i Działoszynie. To będzie finał z wielką pompą!
30. Finał WOŚP na bogato organizuje pajęczański sztab, któremu szefuje burmistrz Pajęczna Piotr Mielczarek. Finałowe imprezy jubileuszowe odbędą się w aż trzech...
Warsztaty kulinarne w Sieńcu koło Wielunia. Uczestnicy poznawali kuchnię hiszpańską
Za nami kolejne warsztaty kulinarne zorganizowane przez fundację Młodzi Propagują Sztukę. W minioną sobotę warsztaty odbyły się w Sieńcu koło Wielunia. Tydzień...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 3 tygodnie temu w kategorii Sprzęt komputerowy
Dodano 5 miesięcy temu w kategorii Glazura
Dodano 5 miesięcy temu w kategorii Straż pożarna
Dodano 6 miesięcy temu w kategorii Ubezpieczenia