Polędwiczka w sosie camembert
Składniki:
Polędwiczka wieprzowa
Ser camembert
100 ml białego wina
200 ml śmietany kremówki
1 łyżeczka musztardy
masło
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia
Polędwiczkę kroimy na plastry i lekko rozbijamy. Przyprawiamy solą i pierzem. Masło rozpuszczamy na patelni i smażymy na nim mięso. Następnie polędwiczki ściągamy a pozostałe na patelni masło zalewamy winem.Dodajemy ser camembert. Chwilę rozpuszczamy, po czym wlewamy śmietanę kremówkę i doprawiamy musztardą. Całość ściągamy z ognia i miksujemy. Polędwiczki wrzucamy do sosu i chwilę dusimy.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?