Polędwiczka w sosie camembert. Ten smak po prostu zachwyca

Natalia Ptak
Natalia Ptak
Udostępnij:
Na świąteczny stół i nie tylko. Koniecznie wypróbuj ten przepis. Polędwiczka w sosie camembert smakuje po prostu obłędnie.

Polędwiczka w sosie camembert

Składniki:
Polędwiczka wieprzowa
Ser camembert
100 ml białego wina
200 ml śmietany kremówki
1 łyżeczka musztardy
masło
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia
Polędwiczkę kroimy na plastry i lekko rozbijamy. Przyprawiamy solą i pierzem. Masło rozpuszczamy na patelni i smażymy na nim mięso. Następnie polędwiczki ściągamy a pozostałe na patelni masło zalewamy winem.Dodajemy ser camembert. Chwilę rozpuszczamy, po czym wlewamy śmietanę kremówkę i doprawiamy musztardą. Całość ściągamy z ognia i miksujemy. Polędwiczki wrzucamy do sosu i chwilę dusimy.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Bezkręgowce w herbacie? Zdumiewające badanie

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Nasze Miasto
Dodaj ogłoszenie