Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Naleśniki na słono. Idealne na szybki obiad czy sycącą kolację. Prosto i pysznie

Natalia Ptak
Natalia Ptak
Naleśniki na słono to idealne rozwiązanie dla smakoszy tego dania, którzy nieco przejedli się już naleśnikami z dżemem czy serem. Sposobów na sycącą kolację czy też szybki obiad z naleśnikami w roli głównej jest wiele. My dziś proponujemy naleśniki zapiekane z szynką i żółtym serem. Po prostu palce lizać.

Ciasto na naleśniki:

  • Mąka pszenna
  • Mleko
  • Jajko
  • Woda gazowana
  • Olej
  • Odrobina cukru i soli

Farsz

  • Ulubiona szynka pokrojona w drobną kosteczkę
  • Ser żółty starty na tarce
  • Ketchup
  • Cebulka prażona( można ją zastąpić cebulką surową pokrojoną w drobną kosteczkę)

Sposób przygotowania

Naleśniki smażymy. Następnie kładziemy jednego na patelnię, polewamy ketchupem,a na połowę wrzucamy szynkę,cebulkę i pokrywamy żółtym serem.

Naleśniki na słono. Idealne na szybki obiad czy sycącą kolac...

Drugą połową przykrywamy tą z farszem i zapiekamy. Po chwili odwracamy na drugą stronę i też chwilę przypiekamy. Idealnie smakują serwowane na ciepło.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wielun.naszemiasto.pl Nasze Miasto