Ciasto na naleśniki:
- Mąka pszenna
- Mleko
- Jajko
- Woda gazowana
- Olej
- Odrobina cukru i soli
Farsz
- Ulubiona szynka pokrojona w drobną kosteczkę
- Ser żółty starty na tarce
- Ketchup
- Cebulka prażona( można ją zastąpić cebulką surową pokrojoną w drobną kosteczkę)
Sposób przygotowania
Naleśniki smażymy. Następnie kładziemy jednego na patelnię, polewamy ketchupem,a na połowę wrzucamy szynkę,cebulkę i pokrywamy żółtym serem.
Naleśniki na słono. Idealne na szybki obiad czy sycącą kolac...
Drugą połową przykrywamy tą z farszem i zapiekamy. Po chwili odwracamy na drugą stronę i też chwilę przypiekamy. Idealnie smakują serwowane na ciepło.
Ciasto salceson
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?