Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zupa- krem z marchwi z imbirem i pomarańczą. Witaminowa bomba, której smak cię zachwyci

Natalia Ptak
Natalia Ptak
Aromatyczna zupa, której smaku nie da się zapomnieć. Zobacz, jak zaskakująco pyszny smak można uzyskać z połączenia marchwi, pomarańczy i imbiru.

Szukasz pomysłu na ciekawy smak? Chcesz zaskoczyć swoich domowników lub gości oryginalną zupą? Koniecznie wypróbuj ten przepis.

Składniki:
1 kg marchwi, obranej i posiekanej
100 g masła
2 duże cebule pokrojone w drobną kosteczkę
1 pomarańcza
korzeń imbiru około 5 cm posiekany w drobną kostkę
wywar warzywny lub drobiowy ok. 4 szklanek
pieprz
sól
150 ml śmietany 30%
5 łyżek oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:
W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, następnie dodajemy 60 g masła pokrojonego na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy, wrzucamy do garnka, smażymy do zeszklenia. Dodajemy marchew i imbir. Skórkę pomarańczy ścieramy na tarce. Do garnka dodajemy sok z całej pomarańczy. Mieszamy. Dodajemy startą skórkę pomarańczy. Wlewamy bulion. Gotujemy przez mniej więcej 15 minut. Następnie całość miksujemy za pomocą blendera. Do zupy dodajemy 150 ml śmietany. Mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wielun.naszemiasto.pl Nasze Miasto