W sobotę 30 października w Sieńcu koło Wielunia odbyły się warsztaty kulinarne, które poprowadził doświadczony szef kuchni Sebastian Michałczyk. W zajęciach udział wzięły panie z kół gospodyń wiejskich w Sieńcu, Mierzycach i Młynisku.
Podczas warsztatów panie poznawały tajniki kuchni hiszpańskiej. W ramach zajęć uczestniczki nauczyły się przyrządzania takich dań jak frytowane kalmary, paella z owocami morza, zupa wiejska z chorizo oraz karmelowy deser.
Sobotnie warsztaty były drugimi z kolei takimi zajęciami zorganizowanymi przez fundację Młodzi Propagują Sztukę. Tydzień wcześniej kulinarne zajęcia odbyły się w Mokrsku.
Warsztaty kulinarne zorganizowano w ramach projektu: "Aktywne wakacje dla mieszkańców Powiatu Wieluńskiego", na który fundacja prowadzona przez Marka Patyka pozyskała środki w ramach Budżetu Obywatelskiego Województwa Łódzkiego „Łódzkie na plus” na 2020 rok.
Reklamy "na celebrytę" - Pismak przeciwko oszustom
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?