Przedsięwzięcie wpisuje się w cykl "WYBIERAM POLSKIE EKO" – imprez finansowanych z funduszu promocji mięsa wieprzowego, funduszu promocji mięsa wołowego, funduszu promocji ziarna zbóż i przetworów zbożowych oraz funduszu promocji owoców i warzyw. Cykl ma na celu promocję polskich produktów ekologicznych najwyższej jakości.
Młodzież miała niepowtarzalną okazję do uczestnictwa w pokazie profesjonalnego rozbioru półtuszy wieprzowej na części zasadnicze i elementy gastronomiczne, a następnie, z produktów dostarczonych przez prowadzących, przygotowała pyszne potrawy i jak zwykle nas nie zawiedli! Wykazali się pomysłowością, kreatywnością i odwagą, a zyskana wiedza z zakresu obróbki wstępnej i cieplnej wieprzowiny zaowocuje na egzaminie i w dalszym zawodowym życiu- podsumowują Warsztaty Gastronomiczne.
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?