Te torty to dzieła sztuki. Powstają w Wieluniu
Bezowe i tradycyjne. Te torty po prostu wyglądają pięknie. Dopracowane w każdym najdrobniejszym szczególiku, robią niesamowite wrażenie. Nic tylko zajadać.
Jeśli chodzi o bezy, pomysł wziął się stąd, że zobaczyłam w internecie zdjęcie wspaniałej bezy Pavlovej i zakochałam się na zabój. Nauczyłam się piec je tak, aby były idealne; chrupiąca skorupka z zewnątrz, a w środku delikatna pianka. Przeciwwagą do słodyczy bezy jest masa owoców oraz lemon curd zazwyczaj. Mnogość dekoracji jest nieograniczona; może być elegancko, zabawnie, pod dzieci, z użyciem owoców, kwiatów, słodyczy, ozdób z masy cukrowej również, po prostu czym wyobraźnia bogatsza, tym lepiej. Dla mnie bezy są wypiekami idealnymi, romantyczne, zmysłowe, są pokusą nie do odparcia- mówi Monika Kucharczyk,pracującą zawodowo mama pięcioletniego synka i dwuletniej córeczki,która wieczory spędza realizując swoją tortową pasję.
Pobudzają zmysły już samym wyglądem, a co dopiero smakiem
To obłęd po prostu- komentują ci, którzy mieli okazję spróbować tortów wychodzących spod ręki pani Moniki.
Okazji do celebracji wyjątkowych chwil właśnie bezami, jest mnóstwo, wszędzie tam gdzie klasyczny tort mógłby być przesadą, beza Pavlovej wpasuje się idealnie. Jest to moja miłość największa, jeśli chodzi o desery, a samo robienie bezy sprawia mi dużo przyjemności- przyznaje twórczyni tortów.
Torty artystyczne- mercedesy wśród tortów
Torty artystyczne niewątpliwie są produktami szczególnymi. Mają za zadanie budzić zachwyt, pożądanie, euforię, wielką radość oraz zadziwienie.
Dla mnie wykonanie takiego tortu jest ogromną frajdą, mam duszę artystyczną, cieszę się, że udało mi się odkryć, gdzie mogę swój talent wykorzystać.Tutaj również możliwości tworzenia jest nieskończona ilość. Wystarczy hasło, a moja głowa pełna jest pomysłów. Największą uciechę mam podczas lepienia figurek cukrowych, ale chyba największa satysfakcja jest na końcowym etapie dekoracji, kiedy widać już, że wszystko do siebie pasuje idealnie, i że wyszło dokładnie tak jak sobie zaplanowała. Dodatkowo, uważam, że poza wyglądem, równie ważny jest środek, dlatego pilnuję, żeby moje torty były także przepyszne. Najbardziej lubię klasykę; lekki krem na bazie bitej śmietany i serka mascarpone ze świeżymi owocami i tajemniczym składnikiem, z masą różnego rodzaju owoców. Ale oczywiście smaki mogą być wszelkie, tutaj też nie ma ograniczeń, kto co lubi- dodaje Monika Kucharczyk.
Torty, wiadomo, mają na celu uświetnić najważniejsze wydarzenia w życiu, dlatego tak ważne jest, aby były wyjątkowe, a efekt końcowy spełniał oczekiwania.Nie ma nic gorszego jak wielkie rozczarowanie w dniu wyczekiwanej długo uroczystości. Wejdź na profil BezoweloveMoni i zainspiruj się.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?