O tym, że wieluński gastronomik uwielbia się szkolić, wiadomo nie od dziś. To właśnie tutaj, pod czujnym okiem nauczycieli i zapraszanych kulinarnych ekspertów, uczniowie nabierają wiedzy i doświadczenia, by później przygotowywać wyszukane dania i smakołyki i serwować je na działającej w Warsztatach Gastronomicznych stołówce, czy też zaskakiwać gości podczas przygotowywanych przyjęć okolicznościowych czy obsługi poszczególnym imprez, W ostatnich dniach Warsztaty Gastronomiczne ponownie zapachniały smakołykami, a na stołach pojawiły się słodkości, którym aż ciężko się oprzeć.
Monoporcje, musy, deserki. To ostatnio najmodniejsze formy deserów, które goszczą na naszych stołach. Przygotowane z sercem, zachwycają zarówno smakiem jak i wyglądem. Z dodatkiem świeżych owoców i wyszukanych dodatków stają się prawdziwym dziełem sztuki. Takie właśnie słodkie cuda uczniowie gastronomika tworzyli pod czujnym okiem Chefa Artura Nijakowskiego. Każdy z uczestników szkolenia otrzymał na zakończenie dyplom.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?