Tortowa pasja wielunianki
Pani Monika w tortach po prostu się zakochała. W szczególności tych z bezy. A zaczęło się od zdjęcia wspaniałej bezy Pavlovej.
Nauczyłam się piec je tak, aby były idealne; chrupiąca skorupka z zewnątrz, a w środku delikatna pianka. Przeciwwagą do słodyczy bezy jest masa owoców oraz lemon curd zazwyczaj. Mnogość dekoracji jest nieograniczona; może być elegancko, zabawnie, pod dzieci, z użyciem owoców, kwiatów, słodyczy, ozdób z masy cukrowej również, po prostu czym wyobraźnia bogatsza, tym lepiej. Dla mnie bezy są wypiekami idealnymi, romantyczne, zmysłowe, są pokusą nie do odparcia- mówi Monika Kucharczyk.
Jednak spod ręki wielunianki wychodzi wiele różnych tortów. Każdy z nich dopracowany jest w najmniejszym detalu. Ma pobudzać nie tylko zmysł smaku, ale równie genialnie się prezentować.
Dla mnie wykonanie takiego tortu jest ogromną frajdą, mam duszę artystyczną, cieszę się, że udało mi się odkryć, gdzie mogę swój talent wykorzystać.Tutaj również możliwości tworzenia jest nieskończona ilość- zapewnia pani Monika.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?