Z pasji do pieczenia
Pasją do pieczenia zaraziła mnie mama, od najmłodszych lat zachęcała mnie do samodzielnego tworzenia słodkości. Przygodę̨ z tworzeniem tortów artystycznych zaczęłam gdy żadna z dostępnych na miejscowym rynku pracowni nie podjęła się stworzenia tortu dla mojego syna który uwielbia dinozaury wspomina Ewelina Auguścik z Wielunia.
W pracowni pani Eweliny tworzone są nietuzinkowe torty premium, pyszne ciasta, bezy, lizaki bezowe. Wszystko oczywiście przy użyciu najlepszych dostępnych składników.
Używam wanilii tylko z Madagaskaru, belgijskiej czekolady. Wszystkie składowe tortów: żelki, frużeliny owocowe, konfitury, tworzę od podstaw, dlatego zamówienia przyjmujemy minimum tydzień wcześniej. Wnętrze tortu dostosowywane jest do preferencji smakowych klientów- zapewnia pani Ewelina.
Nowością̨ w ofercie są „sweet boxy”, czyli paczka słodkości dostosowana do sezonu. W listopadowych znalazły się w niej między innymi: sernik dyniowy, pistacjowy, mango, solony karmel, oraz rogale marcińskie.
Przed świętami w takim boksie na pewno nie zabraknie piernika staropolskiego na prawdziwym miodzie, który dojrzewa już od początku listopada.
W obecnej sytuacji epidemiologicznej wspieramy akcję "zostań́ w domu" i dowozimy torty do naszych klientów w obrębie Wielunia i najbliższej okolicy za darmo. Posiadam w tym nie małe doświadczenie, ponieważ moje torty pokonywały już niejednokrotnie ponad 100 kilometrów aby dotrzeć́ do klienta- mówi pani Ewelina.
Jak globalne ocieplenie zmienia wakacyjne trendy?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?