"Wieluńskie smaki" - podsumowanie projektu Warsztatów Gastronomicznych Zespołu Szkół nr 1 w Wieluniu ZDJĘCIA

OPRAC.:
Marcin Stadnicki
Marcin Stadnicki
Warsztaty Gastronomiczne ZS nr 1 w Wieluniu
Przed budynkiem Warsztatów Gastronomicznych Zespołu Szkół nr 1 w Wieluniu można było skosztować lokalnych specjałów w ramach projektu „Wieluńskie smaki”. W ubiegłym tygodniu od poniedziałku do piątku królowały tam warzywa, owoce, przetwory czy miody. I wszystko to od naszych lokalnych wystawców.

Projekt „Wieluńskie smaki” pod hasłem „Dobre bo stąd” realizowany przez Warsztaty Gastronomiczne Zespołu Szkół nr 1 w Wieluniu trwał przez cały tydzień od 3 do 7 października.

Przed budynkiem warsztatów przy ul. Wojska Polskiego 17 pojawiły się stoiska z lokalnymi produktami oraz kuchnia polowa serwująca ziemniaki z wieluńskim masłem. W ramach projektu odbyły się degustacje, spotkania i prezentacje. W godzinach od 10 do 15 skosztować można było między innymi wyrobów mleczarskich, mięsnych, miodów, owoców i warzyw oraz przetworów. Projekt został zrealizowany w ramach Budżetu Obywatelskiego Województwa Łódzkiego, a jego koordynatorem była Magdalena Kabała.

Wystawcy, których produkty zagościły na stoiskach w ramach projektu "Wieluńskie smaki"

  • Spółdzielnia Dostawców Mleka - Wieluń
  • "Smaczneowoce.pl" - Gospodarstwo ogrodniczo-szkółkarskie Grzegorz Pagacz - Biała Rządowa
  • P.P.H.U. ADMAR - Swojskie makarony - Osjaków
  • P.P.H.U. "MARKO & MARKS" - Mięso, przetwory mięsne - Walichnowy
  • Podgórniak Jacek Przetwórstwo mięsno - wędliniarskie - Felinów
  • Przetwórstwo Owoców i Warzyw DROS Marian Błaszczyk Spółka Jawna - Drobnice
  • Piekarnia Graczyk Mateusz Graczyk Joanna Kostrzycka s.c. - Osjaków
  • Sujka Marian. Piekarnia. Produkcja pieczywa i wyrobów półcukierniczych - Konopnica
  • Tomasz Kącki Gospodarstwo Rolne Kwalifikowana Szkółka Roślin Jagodowych - Krzyworzeka
  • Aleksander Kokot - Dąbrowa, Adam Szeliga - Jodłowiec - Powiatowe Koło Pszczelarzy w Wieluniu
  • JAG-EXPORT s.c. A. Glapa, I. Rzeźniczak - Konopnica
  • Łukasz Dybka - radny powiatowy, który nieodpłatnie przekazał kilogramy ziemniaków do poczęstunku na gorąco z masłem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Strefa Biznesu - Sytuacja na rynku gastronomicznym

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na wielun.naszemiasto.pl Nasze Miasto
Dodaj ogłoszenie