Nasza Loteria - pasek na kartach artykułów

W Zespole Szkół Specjalnych zapachniało jesiennymi przysmakami

Natalia Ptak
Natalia Ptak
Szarlotką, ciastem dyniowymi, marchewkowym, jabłkowymi ciastkami z budyniem oraz ciastem śliwkowo - gruszkowym. Takimi zapachami kusiła w ostatnich dniach pracownia gastronomiczna w Zespole Szkół Specjalnych w Wieluniu.

I znów przyszła jesień

Jesień zamykaliśmy już w słoikach - tworząc kolorowe i smaczne weki, Tym razem jesień przyniosła nam smaczne owoce i warzywa, z których stworzyliśmy przepyszne ciasta na długie rodzinne wieczory. Pracownia gastronomiczna w tym tygodniu pachniała szarlotką, ciastem dyniowymi, marchewkowym, jabłkowymi ciastkami z budyniem oraz ciastem śliwkowo - gruszkowym. Dziękujemy za jesienne aromatyczne smaki w naszej kuchni- podsumowuje jesienne prace w kuchni społeczność Zespołu Szkół Specjalnych w Wieluniu.

W Zespole Szkół Specjalnych zapachniało jesiennymi przysmakami

Wspólne kucharzenie w ZSS w Wieluniu to nie wyjątkowe sytuacje, a częste chwile spędzone w miłej atmosferze i oczywiście przy mega przepysznych przysmakach. Pod koniec października klasy Zb i Zc w ramach systematycznej promocji zdrowego odżywiania przygotowała urodzinowe zdrowe przekąski. Uczniowie wspólnie z Julitą Jankowską i Renatą Suliga-Czekaj zorganizowali warsztaty kulinarne "Gofry jaglane, gofry owsiane"- które były realizacją innowacji pedagogicznej" Sami gotujemy i zdrowo jemy"

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Najlepsze babki na Wielkanoc

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wielun.naszemiasto.pl Nasze Miasto