Masterchef Grzegorz Zawierucha opowiada nam o kuchni od... kuchni [rozmowa NaM]
Masterchef Grzegorz Zawierucha, zwycięzca 8. edycji programu TVN, który właśnie wydał swoją pierwszą książkę kucharską „Zawierucha w kuchni”, opowiada nam o...
Co ty wiesz o grillowaniu?
Grillowanie to nasza dyscyplina narodowa. Nawet najlepszym zdarza się jednak popełnić podstawowe błędy. Sprawdź swoją wiedzę na temat zasad grillowania -...
Zrób ogórki małosolne. To nic trudnego [PROSTY PRZEPIS]
Trzy, cztery dni stania w słoju i możesz się cieszyć pysznymi, domowymi, ogórkami małosolnymi do obiadku (do kanapek i sałatek też są idealne). Zrobić je jest...
Wojewódzkie Święto Chrzanu w Osjakowie już 2 września [PROGRAM IMPREZY]
8. edycja Wojewódzkiego Święta Chrzanu odbędzie się w niedzielę 2 września w Osjakowie.
10 sposobów jak pozbyć się muszek z kuchni
Muszki owocówki latem i jesienią mogą stać się prawdziwym utrapieniem. Kolonizują nasze kuchnie i stadami fruwają nad zlewem, blatem bufetu i stołem. Bardzo...
Dziś Międzynarodowy Dzień Falafela
Międzynarodowy Dzień Falafela obchodzony jest 12 czerwca. Kotleciki z cieciorki na stałe wpisały się nie tylko w dietę wegetarian, ale także poszukiwaczy...
Konkurs kulinarny w Wojsławicach [zdjęcia i wyniki]
W Wojsławicach po raz piąty zorganizowano Międzypowiatowy Konkurs Kulinarny "Potrawa wigilijna i bożonarodzeniowa. W piątek rywalizowali uczniowie szkół...
Konkurs kulinarny w Wojsławicach [zdjęcia]
Dziesięć drużyn wzięło udział w konkursie kulinarnym w Wojsławicach. Uczniowie szkół ponadgimnazjalnych gotowali potrawy wigilijne i bożonarodzeniowe.
Od wodzionki i moczki po żur, czyli Śląsk zupami stoi [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. W większości domów w naszym kraju podczas obiadu nie może zabraknąć zupy. Podajemy...
Podlaska kuchnia to nie tylko dania z ziemniaków
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl opisujemy smaki regionu. Rozmawiamy z szefem kuchni w hotelu Cristal w Białymstoku, Łukaszem Rakowskim.
Tajemnica smaku toruńskich pierników? Długie leżakowanie i korzenne przyprawy
Pierniki mają długą tradycję. Pierwsze wzmianki o najbardziej znanym toruńskim przysmaku pojawiły się pod koniec XIV wieku. W ramach akcji...
Kuchnia lubuska jest bardzo różnorodna, a w Gorzowie królują bułki z pieczarkami [zdjęcia, przepisy]
Jaka jest lubuska sztandarowa potrawa? - Chyba nie ma takiej. Nasza kuchnia jest bardzo różnorodna, stanowi zlepek kuchni z wielu regionów - odpowiada...
W przedwojennym Wrocławiu rządziły raki, ryby i dziczyzna [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl będziemy opisywać smaki naszego regionu. Z Grzegorzem Pomietło, szefem kuchni w Art Hotelu rozmawialiśmy o kuchni...
Pyry, gzik i rogale świętomarcińskie. Kuchnia z Wielkopolski kusi smakami
Jak smakuje Wielkopolska, czym pachnie Poznań, co poznaniacy jedzą podczas niedzielnego obiadu? Zapraszamy Was w kulinarną podróż po Polsce. I do udziału w...
Kuchnia regionalna na Pomorzu. Bogactwo kuchni kaszubskiej: Śledzie, słodkie ruchanki
W woj. pomorskim mamy zarejestrowane aż 172 produkty tradycyjne, co daje drugie miejsce w kraju po Podkarpaciu. Czym się wyróżnia kuchnia z Kaszub?
Krakowska kuchnia jest jak obwarzanek, czyli o przysmakach stolicy Małopolski [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś opowiemy Wam o specjałach Krakowa.
Lubuska kuchnia jest bardzo różnorodna. Stanowi zlepek kuchni z wielu regionów
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś zapraszamy Was w podróż po lubuskim świecie smaków.
Paprykarz szczeciński i serek kozi - kulinarne perły w Zachodniopomorskiem
Zachodniopomorskie specjały są już znane w całej Polsce. Tegoroczne perły kulinarne w naszym województwie to serek kozi, paprykarz szczeciński i pierniki...
Kaczka, gęś, powidła... Józef Sadkiewicz opowiada o smakach kuchni naszego regionu [wideo]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Jakie potrawy kojarzą Wam się z z Bydgoszczą i jej okolicami?
Radomskie smaki: parzybroda zachwyciła Okrasę
Z Justyną Górska- Streicher, etnografem z Muzeum Wsi Radomskiej rozmawiamy o radomskiej kuchni, która była zdrowa, postna i niezwykle kreatywna, i podajemy...
Jak smakuje Lubelszczyzna? Nie tylko cebularz
W ramach akcji kuliarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Dziś zapraszamy Was w podróż po lubelskim świecie smaków.
Kuchnia warszawska to kulinarny tygiel, którego nie można zaszufladkować
Pyzy czy zrazy po warszawsku, wuzetka, zygmuntówka czy pańska skórka to tylko niektóre przykłady regionalnej kuchni warszawskiej. A co jeszcze w niej...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 3 tygodnie temu w kategorii Sprzęt komputerowy
Dodano 5 miesięcy temu w kategorii Glazura
Dodano 5 miesięcy temu w kategorii Straż pożarna
Dodano 6 miesięcy temu w kategorii Ubezpieczenia