MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Produkty z regionu wieluńskiego na targach Smaki Regionu 2022 w Poznaniu. Nagrody dla makaronu, śliwki z goździkami i ogórka kiszonego

Zbigniew Rybczyński
Zbigniew Rybczyński
Makaron 4-jajeczny i śliwka z goździkami produkowane w gminie Osjaków oraz ogórek kiszony z Działoszyna zostały wyróżnione na targach Smaki Regionów w Poznaniu. Promowała się tam również wieluńska mleczarnia przy pomocy uczniów „gastronomika”.

Rozstrzygnięty został doroczny ogólnopolski konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów”. Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego przyznaje w nim „Perły” dla wyrobów tradycyjnych. Nagrody zostały wręczone 25 września podczas targów Smaki Regionów w Poznaniu.

Wśród laureatów z województwa łódzkiego są dwie rodzinne firmy z gminy Osjaków. Admar nagrodzono za makaron swojski 4-jajeczny, a Dros za śliwkę z goździkami. Wyróżniony został również ogórek kiszony marki Hektor z Działoszyna.

Nagrody przyznane przez PIPRiL wręczył przedstawicielom naszych firm wicemarszałek województwa łódzkiego Andrzej Górczyński.

Poznański targi zostały zorganizowane w dniach 24,25 i 26 września. Swoje stoisko miała tam również Spółdzielnia Dostawców Mleka w Wieluniu. W promowanie wyrobów mleczarskich wśród uczestników targów zaangażowała się młodzież ucząca się gastronomii w Zespole Szkół nr 1.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chlebek bananowy air fryer

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wielun.naszemiasto.pl Nasze Miasto