Podczas warsztatów w Zagrodzie Młynarskiej w Uniejowie uczniowie poznali budowę ziarna i rodzaje zbóż. Zorganizowano także prelekcje z dietetykiem. W trakcie warsztatów dzieci miały okazję spróbować pysznych bułek wieloziarnistych i słodkich wypieków. Następnie uczniowie mogli oddać się chwili zapomnienia na basenach termalnych. Te atrakcyjne spotkania sfinansowane są z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych. Zespół Szkół Specjalnych z Wielunia był jedną z pierwszych dziesięciu grup, które wzięły udział w warsztatach zorganizowanych przez Stowarzyszenie Innowatorów Wsi.
Polskie skarby UNESCO: Odkryj 5 wyjątkowych miejsc
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?