MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 19
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
CZERNINA (Czarna polewka)...
fot. zdjęcia pochodzą ze strony Blog Warsztatów Gastronomicznych Zs nr 1 w Wieluniu

Potrawy regionu wieluńskiego. Te przepisy to prawdziwe perełki

CZERNINA (Czarna polewka)
Normatyw surowcowy na 4 porcje
1000 ml rosołu z królika lub kaczki
60 ml krwi z królika lub kaczki
4 dag maki pszennej
120 ml wody
Do doprawienia:
Ocet
pieprz
Sposób wykonania:
Przygotowujemy zawiesinę z krwi, mąki i wody
Wlewamy ją do wrzącego rosołu, cały czas mieszając
Doprawiamy do smaku

Przepis nadesłała: Katarzyna Lach

Zobacz również

Suwalskie placówki muzealne zapraszają na Noc Muzeów

NOWE
Suwalskie placówki muzealne zapraszają na Noc Muzeów

Pieczołowita konserwacja pomnika Jana III Sobieskiego w Przemyślu

Pieczołowita konserwacja pomnika Jana III Sobieskiego w Przemyślu

Polecamy

Trzecia tablica rejestracyjna. To trzeba wiedzieć, by uniknąć problemów

Trzecia tablica rejestracyjna. To trzeba wiedzieć, by uniknąć problemów

Hulajnoga elektryczna. Ścieżka rowerowa, chodnik czy jezdnia? Z czego korzystać?

Hulajnoga elektryczna. Ścieżka rowerowa, chodnik czy jezdnia? Z czego korzystać?

Serialowa Ellie i Dina z The Last of Us na nowych zdjęciach z planu

GORĄCY TEMAT
Serialowa Ellie i Dina z The Last of Us na nowych zdjęciach z planu