4 z 8
Poprzednie
Następne
Międzynarodowy Dzień Pizzy. Przygotuj swoją własną pizzę PRZEPISY
Rollsy na pizzy Składniki: - szynka (np. Sołtysówka od JBB) - oliwki - żółty ser lub starty ser mozzarella - passata - oliwa z oliwek - koncentrat pomidorowy - bazylia - pieprz i sól Sos: Wymieszaj 2 łyżki koncentratu, 3 łyżki passaty, 1 łyżkę oliwy z oliwek, posiekaną bazylię, sól i pieprz do smaku. Sposób przygotowania: Rozłóż gotowy spód do pizzy, posmaruj sosem pomidorowym, rozsyp starty żółty ser lub ser mozzarella, a następnie nałóż plasterki szynki. Całość zwiń w rulon i pokrój w plastry o grubości minimum 3 cm. Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 230 °C przez ok. 15-20 minut, aż ciasto będzie wyrośnięte i przyrumienione.