Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Prezydent u ministra Bodnara

Prezydent u ministra Bodnara

W Wieliczce dyskutowano o potrzebach osób niepełnosprawnych

W Wieliczce dyskutowano o potrzebach osób niepełnosprawnych

Polecamy

Oto kandydaci na burmistrzów i wójta w powiecie ostrzeszowskim

Oto kandydaci na burmistrzów i wójta w powiecie ostrzeszowskim

Poznaj kandydatów na burmistrzów i wójta w powiecie gnieźnieńskim

Poznaj kandydatów na burmistrzów i wójta w powiecie gnieźnieńskim

Niecodzienny łup w Katowicach. Złodzieje kaloryferów złapani

Niecodzienny łup w Katowicach. Złodzieje kaloryferów złapani