Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to...
fot. 123mn/123RF

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Przygotowanie roślinnej Wigilii to nic trudnego. Oto najlepsze patenty na wegańskie Boże Narodzenie

Ryba „po grecku”

Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to polski hit nie wiadomo dlaczego nazywany greckim. Potrawa jest jednak warta przygotowania nawet w wersji bezrybnej. Zamiast mintaja czy dorsza warto wybrać pokrojone w podobne kawałki naturalnego i/lub wędzonego tofu, tempehu (fermentowane ziarno soi w bloku) czy seitanu (teksturowane białko soi – nie dla osób na diecie bezglutenowej). Kawałki należy obsmażyć tak samo, jak robi się to z rybą. Można też kupić gotowe panierowane kotleciki lub paluszki, które smakiem do złudzenia przypominają oryginał.

Zobacz również

Dudczakowie z Sieradza: Czerwona trumna ze złotą gwiazdą na koniec wojny ZDJĘCIA

NOWE
Dudczakowie z Sieradza: Czerwona trumna ze złotą gwiazdą na koniec wojny ZDJĘCIA

Wiosenne sukcesy zawodników Kolarsko-Biegowego Klubu Sportowego Radomsko. ZDJĘCIA

Wiosenne sukcesy zawodników Kolarsko-Biegowego Klubu Sportowego Radomsko. ZDJĘCIA

Polecamy

Wystarczy kilka łyżek, a twoje stopy ci podziękują. Oto recepta na zadbane nogi

Wystarczy kilka łyżek, a twoje stopy ci podziękują. Oto recepta na zadbane nogi

Zebraliśmy przełomowe, polskie wynalazki w energetyce. Mają wielkie zadanie

Zebraliśmy przełomowe, polskie wynalazki w energetyce. Mają wielkie zadanie

Najwyższy taras widokowy w Polsce niedługo zachwyci odwiedzających

Najwyższy taras widokowy w Polsce niedługo zachwyci odwiedzających