Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

W niedzielę w Wieluniu kiermasz z tradycyjnymi potrawami od kół gospodyń

Zbigniew Rybczyński
Zbigniew Rybczyński
W Bieńcu ugotowano zupę dyniową
W Bieńcu ugotowano zupę dyniową Facebook/Made In Wieluń
Kwaśnica, pierogi, bigos, zupa z dyni – to niektóre potrawy, których będzie można skosztować podczas niedzielnego kiermaszu w Wieluniu

W niedzielę 17 października w parku przy Muzeum Ziemi Wieluńskiej będą królować lokalne smaki. Fundacja Made In Wieluń organizuje kiermasz, podczas którego będą serwowane potrawy przygotowane przez koła gospodyń wiejskich działające w powiecie wieluńskim. Impreza odbędzie się w godz. od 11 do 15.

Będzie można skosztować takich potraw jak kwaśnica, pierogi, bigos, czy zupa z dyni. Nie zabraknie też miodu prosto z pasieki, świeżego pieczywa z piekarni rzemieślniczej i innych smacznych produktów. Kiermasz to też okazja do zakupu ozdobnych wyrobów rękodzielniczych.

ZOBACZCIE W GALERII ZDJĘĆ, jak powstawały potrawy na niedzielny kiermasz kulinarny w Wieluniu

Kiermasz jest organizowany dzięki wsparciu finansowanemu z programu „Mikrogranty w Łódzkiem”, organizowanego przez Centrum Promocji i Rozwoju Inicjatyw Obywatelskich OPUS. To drugie w krótkim czasie tego rodzaju wydarzenie w Wieluniu. Poprzedni kiermasz odbył się we wrześniu. Zobaczcie naszą fotorelację: Kiermasz produktów lokalnych Made in Wieluń

W Bieńcu ugotowano zupę dyniową

W niedzielę w Wieluniu kiermasz z tradycyjnymi potrawami od ...

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dziennik Zachodni / Wybory Losowanie kandydatów

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wielun.naszemiasto.pl Nasze Miasto