Kuchnia hiszpańska królowała w sobotę 5 marca w Warsztatach Gastronomicznych Zespołu Szkól nr 1 w Wieluniu. Uczniowie i nauczyciele wzięli udział w prowadzonym przez Sebastiana Michałczyka szkoleniu dotyczącym kuchni hiszpańskiej.
Uczestnicy szkolenia poznawali tajniki przygotowania potraw takich jak: zupa wiejska z chorizo, smażone kalmary, tortilla z ziemniakami, patatas bravas, czy paella z owocami morza.
Prowadzący szkolenie Sebastian Michałczyk to absolwent Zespołu Szkół nr 1 w Wieluniu i doświadczony szef kuchni.
Pracował między innymi w restauracjach w Krakowie i Wrocławiu, przez dwa lata prowadził restaurację w Zakopanem. Gotował na mistrzostwach Europy we Francji i w Polsce. Kuchni hiszpańskiej uczył się w Walencji.
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?