MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Im dłużej przechowujemy produkty spożywcze, tym często mniej...
fot. Pavel Losevsky/123RF

Te błędy podczas gotowania mogą zmniejszyć ilość składników odżywczych w potrawie. Wyeliminuj je i ciesz się pełnowartościowym posiłkiem

Kupowanie jogurtów na zapas

Im dłużej przechowujemy produkty spożywcze, tym często mniej wartości odżywczych zachowują. To zasada dotyczy zwłaszcza fermentowanych przetworów mlecznych, czyli jogurtów, maślanki, kefiru i mleka acidofilnego, które są źródłem probiotycznych bakterii. Ich zawartość w produktach mlecznych jest najwyższa w pierwszych dniach po produkcji i stopniowo maje, dlatego ze zjedzeniem jogurtu nie warto czekać do ostatniego dnia jego przydatności do spożycia

Zobacz również

W sierpniu w Końskich wystąpi Kabaret Moralnego Niepokoju

NOWE
W sierpniu w Końskich wystąpi Kabaret Moralnego Niepokoju

Andrejs Ciganiks nie jest już piłkarzem Widzewa

Andrejs Ciganiks nie jest już piłkarzem Widzewa

Polecamy

Jesteś za stary na aparat na zęby? Spełnij te warunki i będziesz mógł zacząć leczenie

Jesteś za stary na aparat na zęby? Spełnij te warunki i będziesz mógł zacząć leczenie

Uwaga na tusze do tatuażu i stałego makijażu! W nowych opakowaniach są bakterie

Uwaga na tusze do tatuażu i stałego makijażu! W nowych opakowaniach są bakterie

Ten szybki placek z jagodami zrobisz w kwadrans. Smakuje wakacjami

HIT DNIA
Ten szybki placek z jagodami zrobisz w kwadrans. Smakuje wakacjami