MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
9 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
1. Umyj i osusz 4 dzwonka łososia (po ok. 170 g), po czym...
fot. weyo/123RF

Ryba na Wigilię w zdrowym i nietuzinkowym wydaniu. Te przepisy zaskoczą wszystkich i sprawią, że będziesz przyrządzać je co roku na Święta

Pieczony łosoś z kolorowym pieprzem i rozmarynem

1. Umyj i osusz 4 dzwonka łososia (po ok. 170 g), po czym natrzyj pieprzem i solą i obsmaż na 2 łyżkach oleju rzepakowego lub oliwy przez 30 sekund na stronę, po czym przełóż do żaroodpornego naczynia.
2. Przygotuj mieszankę soku z 1/2 cytryny, łyżki oliwy z oliwek, 1-2 zgniecionych ząbków czosnku i tłuczonego kolorowego pieprzu, posmaruj nią łososia, obłóż filety gałązkami świeżego rozmarynu, zamknij i piecz w 180ºC przez 5-7 min, po czym otwórz naczynie i piecz jeszcze 10-12 min.

Zobacz również

Pierwszy letni mecz kontrolny już za Odrą Opole. Nieznacznie uległa Legii Warszawa

Pierwszy letni mecz kontrolny już za Odrą Opole. Nieznacznie uległa Legii Warszawa

Bez Mbappe Francja gra „tchórzliwy futbol”

Bez Mbappe Francja gra „tchórzliwy futbol”

Polecamy

Nalewka lawendowa na stres i problemy z zasypianiem. Wypróbuj prosty przepis

Nalewka lawendowa na stres i problemy z zasypianiem. Wypróbuj prosty przepis

Apetyczna sałatka na lato. Najważniejszy w niej jest ugotowany bób

Apetyczna sałatka na lato. Najważniejszy w niej jest ugotowany bób

Odkryj pasma górskie w Polsce. Czy znasz je wszystkie?

Odkryj pasma górskie w Polsce. Czy znasz je wszystkie?