Po feriach pełni zapału uczniowie wieluńskiego gastronomika przystąpili do szkolenia „Włoski makaron od podstaw" pod okiem Artura Zaskórskiego. Tematem były makarony. Uczniowie mieli okazję dowiedzieć się, jak zrobić włoski makaron i jakiej mąki do tego użyć, a także poznali odpowiedzi na pytania dotyczące kształtów smaków makaronu i tego, jak długo należy go gotować.
Szkolenia w Warsztatach Gastronomicznych funkcjonujących przy Zespole Szkół nr 1 w Wieluniu są na porządku dziennym. Dzięki nim zarówno uczniowie jak i nauczyciele poznają wszelkie kulinarne nowinki i w sposób nowoczesny tworzą przepyszne potrawy, które są serwowane między innymi na warsztatowej stołówce. Pod koniec ubiegłego roku przeprowadzone zostało szkolenie cukiernicze. Gościem wówczas był Artur Nijakowski. Przy wspólnym zaangażowaniu powstały przepyszne słodkie smakołyki, na widok których aż ślinka cieknie.
Przypomnijmy, że w Warsztatach Gastronomicznych możecie skorzystać nie tylko z pysznych i niedrogich domowych obiadów, ale również zakupić słodkości zarówno na miejscu jak i zamówić je na domową uroczystość.
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?