W połowie stycznia rozpoczęły się pierwsze szkolenia w Warsztatach Gastronomicznych Zespołu Szkół nr 1 w Wieluniu w nowym, 2022 roku. Na początek czterodniowe gotowanie pod profesjonalnym okiem Chefa Marcina Bożka rozpoczęli nauczyciele. Na talerzach pojawiły się potrawy, które nie tylko pieściły zmysł smaku, ale równie niesamowicie się prezentowały. W kuchni Warsztatów Gastronomicznych pojawił się także Artur Zaskórski, zapoznając zebranych z tajnikami przygotowania dań z ryb i nie tylko.
Ostatnie dni natomiast należały do uczniów wieluńskiego gastronomika, którzy szkolili swoje umiejętności barmańskie pod czujnym okiem Ryszarda Kuczery.
Warto dodać, że na początku stycznia w Warsztatach Gastronomicznych przeprowadzony został kurs kelnerski I stopnia.
Michał Pietrzak - Niedźwiedź włamał się po smalec w Dol. Strążyskiej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?