Do drugiego śniadania codziennie każda z klas oraz grupa w internacie przygotowuje dla wszystkich kolegów ze szkoły potrawę której głównym składnikiem jest wylosowany owoc.
Deser przygotowany jest tylko ze zdrowych produktów zakupionych w ramach programu "ŻÓŁTY TALERZ". W ten sposób propagujemy zdrowy styl życia poprzez zwiększenie udziału owoców w codziennej diecie- informują organizatorzy akcji.
Na talerzach uczniów zagościły już przepyszne desery z kiwi, jabłka,pomarańczy, bananów, mango, liczi, gruszki czy kaki i granatu.
Deser przygotowany jest tylko ze zdrowych produktów zakupionych w ramach programu "ŻÓŁTY TALERZ". Wszystko to jest możliwe dzięki wsparciu finansowemu Fundacji Kulczyk
Dziennik Zachodni / Wielki Piątek
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?