"Mali kucharze" pomagali w gotowaniu zupy kremu z białych warzyw oraz zupy warzywnej.Dzieci następnie wydrążyły jabłka i według własnej kompozycji nadziewali środek pysznymi smakołykami. Na koniec mali kucharze pomogli w ubijaniu piany i dekorowaniu ciasta owocami. Wszystko wyglądało apetycznie i było bardzo smaczne. W przerwach pomiędzy kucharskimi zmaganiami pani Olga czytała dzieciom kulinarne historie oraz przygotowała dla nich jesienne łamigłówki i zadania do wykonania w grupach, polegające na dopasowaniu warzyw, owoców i leśnych darów do odpowiedniego worka.
Bawiliśmy się wspaniale! Dziękujemy pani Oldze za zorganizowanie tych świetnych warsztatów- podsumowują opiekunowie dzieci.
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?