Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Lekcja otwarta w Warsztatach Gastronomicznych z potrawami regionalnymi w roli głównej.

Natalia Ptak
Natalia Ptak
Potrawy regionalne były głównym tematem zajęć otwartych zorganizowanych w Warsztatach Gastronomicznych w Wieluniu. Zobaczcie, z jakich produktów skorzystali uczniowie i jakie pyszne dania wykonali.

Lekcja otwarta w warsztatach Gastronomicznych w Wieluniu

W Warsztatach Gastronomicznych Zespołu Szkół nr 1 w Wieluniu odbyła się lekcja otwarta zajęć praktycznych prowadzona przez Panie Małgorzatę Pawelec i Iwonę Markuszewską. Tematem lekcji było: "Sporządzanie potraw kuchni regionalnych".

Lekcja otwarta w Warsztatach Gastronomicznych z potrawami re...

Uczniowie mieli za zadanie zapoznać się z zaprezentowanymi produktami, a następnie wykonać z nich dania kuchni regionalnej. Na stole znalazły się:

  • Kwaśnica z żeberkiem (Podhale)
  • Rolada z kluskami i modrą kapustą (Górny Śląsk)
  • Pyry z gzikiem (Wielkopolska)
  • Kartacze z mięsem (Mazury)
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dziennik Zachodni / Wybory Losowanie kandydatów

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wielun.naszemiasto.pl Nasze Miasto