Lekcja otwarta w Warsztatach Gastronomicznych z potrawami regionalnymi w roli głównej.

Natalia Ptak
Natalia Ptak
Potrawy regionalne były głównym tematem zajęć otwartych zorganizowanych w Warsztatach Gastronomicznych w Wieluniu. Zobaczcie, z jakich produktów skorzystali uczniowie i jakie pyszne dania wykonali.

Lekcja otwarta w warsztatach Gastronomicznych w Wieluniu

W Warsztatach Gastronomicznych Zespołu Szkół nr 1 w Wieluniu odbyła się lekcja otwarta zajęć praktycznych prowadzona przez Panie Małgorzatę Pawelec i Iwonę Markuszewską. Tematem lekcji było: "Sporządzanie potraw kuchni regionalnych".

Lekcja otwarta w Warsztatach Gastronomicznych z potrawami re...

Uczniowie mieli za zadanie zapoznać się z zaprezentowanymi produktami, a następnie wykonać z nich dania kuchni regionalnej. Na stole znalazły się:

  • Kwaśnica z żeberkiem (Podhale)
  • Rolada z kluskami i modrą kapustą (Górny Śląsk)
  • Pyry z gzikiem (Wielkopolska)
  • Kartacze z mięsem (Mazury)

Znamy decyzję w sprawie trzeciej dawki szczepionki.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie