Lekcja otwarta w warsztatach Gastronomicznych w Wieluniu
W Warsztatach Gastronomicznych Zespołu Szkół nr 1 w Wieluniu odbyła się lekcja otwarta zajęć praktycznych prowadzona przez Panie Małgorzatę Pawelec i Iwonę Markuszewską. Tematem lekcji było: "Sporządzanie potraw kuchni regionalnych".
Uczniowie mieli za zadanie zapoznać się z zaprezentowanymi produktami, a następnie wykonać z nich dania kuchni regionalnej. Na stole znalazły się:
- Kwaśnica z żeberkiem (Podhale)
- Rolada z kluskami i modrą kapustą (Górny Śląsk)
- Pyry z gzikiem (Wielkopolska)
- Kartacze z mięsem (Mazury)
Dziennik Zachodni / Wybory Losowanie kandydatów
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?