Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Jak przygotować pysznego tatara. Przepis na befsztyk tatarski

Natalia Ptak
Natalia Ptak
Jak przygotować pysznego tatara? Co zrobić, by był on delikatny i zachwycił twoich gości. Zobacz przepis krok po kroku .

TATAR – BEFSZTYK TATARSKI

Składniki:
200 g filetu wołowego
musztarda Dijon
kwiaty jadalne
szalotki
kapary
jajko przepiórcze
liście ogórecznika lekarskiego
japońska mieszanka 7 przypraw
sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Rozdrobnij wołowinę do postaci mięsa mielonego, siekając ją nożem. Dopraw solą i pieprzem. Na talerzu ustaw okrągłą foremkę z mięsem, a następnie ją zdejmij. Posiekaj szalotki w drobniutką kostkę i nałóż starannie dwie łyżeczki na wierzch mięsa. Rozbij surowe jajko przepiórcze i oddziel białko od żółtka. Zrób małe wgłębienie w mięsie i wlej do niego żółtko. Posyp talerz jadalnymi kwiatami. Przy pomocy rękawa do dekorowania, ozdób krawędź talerza kropeczkami z musztardy Dijon. Ułóż kapary na mięsie i talerzu. Na koniec udekoruj talerz liśćmi ogórecznika lekarskiego i posyp japońską mieszanką 7 przypraw, solą i pieprzem.

Przepis poleca Victorinox

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Jak przygotować pysznego tatara. Przepis na befsztyk tatarski - Wieluń Nasze Miasto

Wróć na wielun.naszemiasto.pl Nasze Miasto