Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce,...
fot. Internet

Homar, ośmiornica i rekin na twoim stole. To wcale nie jest trudne[FOTO, PRZEPISY]

Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce, dokładnie czyścimy. Następnie układamy w sporym naczyniu żaroodpornym. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany drobno czosnek, posiekaną natkę pietruszko, odrobinę soli i pieprzu. Gdy masło się rozpuści, całość mieszamy. Następnie delikatnie nacinamy szczypce homara. Wlewamy do środka małą łyżeczką rozpuszczone masło. Na koniec polewamy mięso homara masełkiem z dodatkami. Przykrywamy naczynie folią aluminiową. Pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni.

Zobacz również

Nietrzeźwy mężczyzna, samochód w rowie, a do tego kontrabanda

NOWE
Nietrzeźwy mężczyzna, samochód w rowie, a do tego kontrabanda

Olkuscy policjanci z wizytą u przedszkolaków

Olkuscy policjanci z wizytą u przedszkolaków

Polecamy

Ruszy budowa Domu Dziecka w Sieradzu. Umowa już podpisana ZDJĘCIA

Ruszy budowa Domu Dziecka w Sieradzu. Umowa już podpisana ZDJĘCIA

Kupiłam cukier kokosowy i... do zwykłego już nie wrócę! Co mnie przekonało?

Kupiłam cukier kokosowy i... do zwykłego już nie wrócę! Co mnie przekonało?

Praca w zespole nadzorującym przebieg matury. Te zasady musi znać każdy nauczyciel

Praca w zespole nadzorującym przebieg matury. Te zasady musi znać każdy nauczyciel