Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce,...
fot. Natalia Ptak

Homar, ośmiornica i rekin na twoim stole. To wcale nie jest trudne[FOTO, PRZEPISY]

Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce, dokładnie czyścimy. Następnie układamy w sporym naczyniu żaroodpornym. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany drobno czosnek, posiekaną natkę pietruszko, odrobinę soli i pieprzu. Gdy masło się rozpuści, całość mieszamy. Następnie delikatnie nacinamy szczypce homara. Wlewamy do środka małą łyżeczką rozpuszczone masło. Na koniec polewamy mięso homara masełkiem z dodatkami. Przykrywamy naczynie folią aluminiową. Pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni.

Zobacz również

Maturzyści z LO w Śremie pożegnali szkołę

Maturzyści z LO w Śremie pożegnali szkołę

Wypadek koło Białogardu. Zderzyły się dwa auta osobowe [ZDJĘCIA]

Wypadek koło Białogardu. Zderzyły się dwa auta osobowe [ZDJĘCIA]

Polecamy

Szczepienie przeciw HPV chroni przed rakiem. Masz wątpliwości? Zapytaj lekarza

Szczepienie przeciw HPV chroni przed rakiem. Masz wątpliwości? Zapytaj lekarza

Niebezpieczne zdarzenie drogowe miało miejsce w miejscowości Rogowiec, ZDJĘCIA

Niebezpieczne zdarzenie drogowe miało miejsce w miejscowości Rogowiec, ZDJĘCIA

Oto zakazane fasony i kolory ubrań na komunię. Tego nie zakładaj!

Oto zakazane fasony i kolory ubrań na komunię. Tego nie zakładaj!