Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce,...
fot. Natalia Ptak

Homar, ośmiornica i rekin na twoim stole. To wcale nie jest trudne[FOTO, PRZEPISY]

Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce, dokładnie czyścimy. Następnie układamy w sporym naczyniu żaroodpornym. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany drobno czosnek, posiekaną natkę pietruszko, odrobinę soli i pieprzu. Gdy masło się rozpuści, całość mieszamy. Następnie delikatnie nacinamy szczypce homara. Wlewamy do środka małą łyżeczką rozpuszczone masło. Na koniec polewamy mięso homara masełkiem z dodatkami. Przykrywamy naczynie folią aluminiową. Pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni.

Zobacz również

Trener Probierz opowiedział anegdotkę u Wojewódzkiego. W młodości trafił do aresztu

Trener Probierz opowiedział anegdotkę u Wojewódzkiego. W młodości trafił do aresztu

Z Kazachstanu do Sułowa - Grzelczak strzela w IV lidze

Z Kazachstanu do Sułowa - Grzelczak strzela w IV lidze

Polecamy

Biegnij z Maczfit dla tych, którzy nie mogą! To już 11. edycja globalnego biegu

Biegnij z Maczfit dla tych, którzy nie mogą! To już 11. edycja globalnego biegu

Dzień Kolorów – Holi Day w Radomsku już w majowy weekend!

Dzień Kolorów – Holi Day w Radomsku już w majowy weekend!

Praca w zespole nadzorującym przebieg matury. Te zasady musi znać każdy nauczyciel

Praca w zespole nadzorującym przebieg matury. Te zasady musi znać każdy nauczyciel