Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Potrzebujemy szklanki ugotowanego grochu, cebuli, ząbku...
fot. pixabay.com/kengkreingkrai

Groch? Soczewica? A może fasola? Postaw na rośliny strączkowe, dziś mają swoje święto. Tyle uprawia się ich w Polsce

Co zrobić z grochu? Pastę!

Potrzebujemy szklanki ugotowanego grochu, cebuli, ząbku czosnku, łyżki oleju, soku z cytryny i przypraw. Można dodać kminek, sól, pieprz, a także wybrane nasiona, np. sezam. Posiekaną cebulę najpierw podsmażamy wraz z czosnkiem, dodajemy do grochu i wraz z dodatkami miksujemy na pastę. Całość wsadzamy do lodówki, aby zgęstniała.

Zobacz również

Tych klubów nie ma już w Szczecinie. Tak bawiliście się ponad 10 lat temu [ZDJĘCIA]

Tych klubów nie ma już w Szczecinie. Tak bawiliście się ponad 10 lat temu [ZDJĘCIA]

Rok 1981. Rajd pieszy z Sieradza do Męckiej Woli. NIEPUBLIKOWANE ZDJĘCIA

Rok 1981. Rajd pieszy z Sieradza do Męckiej Woli. NIEPUBLIKOWANE ZDJĘCIA

Polecamy

Związany z Konopnicą ks. Nykiel podniesiony przez Ojca Świętego do godności biskupiej

Związany z Konopnicą ks. Nykiel podniesiony przez Ojca Świętego do godności biskupiej

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Konkursy „Rowerowe Łódzkie na Plus” i „Strzelectwo sportowe Plus” rozstrzygnięte

Konkursy „Rowerowe Łódzkie na Plus” i „Strzelectwo sportowe Plus” rozstrzygnięte