MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Regularne spożywanie grillowanego mięsa wiąże się z ryzykiem...
fot. alexraths/123RF

Grill nie dla wszystkich. Dowiedz się, kto powinien zachować ostrożność i unikać jedzenia grillowanych potraw

Osoby z wysokim ciśnieniem a jedzenie z grilla

Regularne spożywanie grillowanego mięsa wiąże się z ryzykiem wysokiego ciśnienia krwi – tak wynika z badania przedstawionego na American Heart Association's 2018 Epidemiology and Prevention - Lifestyle and Cardiometabolic Health Scientific Sessions. Osoby, które grillowały swoje mięso częściej niż 15 razy w miesiącu, miały o 17% wyższe ryzyko wystąpienia wysokiego ciśnienia krwi niż osoby, które jadły jedzenie z grilla mniej niż cztery razy w miesiącu.

Zobacz również

Cztery medale zawodników Zapaśnika Radomsko w I rzucie Radomskiej Ligi Zapaśniczej

Cztery medale zawodników Zapaśnika Radomsko w I rzucie Radomskiej Ligi Zapaśniczej

Przegląd tygodnia od 12.05 w Szczekocinach

Przegląd tygodnia od 12.05 w Szczekocinach

Polecamy

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?