Gastronomia, ekonomia, logistyka, budownictwo, architektura. Oto absolwenci ZS nr 1 w Wieluniu, którzy odnieśli sukces w tej branży ZDJĘCIA
Sebastian Michałczyk w 2006 roku ukończył naukę w Technikum Gastronomicznym w Wieluniu, skąd pochodzi. Pierwsze doświadczenia zawodowe zdobywał w wielu wrocławskich restauracjach. Współpracował przy organizacji oprawy gastronomicznej Euro 2012 oraz Euro 2016. W 2012 roku trafił do Zakopanego, gdzie przez około dwa lata prowadził restaurację jako szef kuchni. Poprzez autorskie menu wypromował ją na pierwsze miejsce restauracji w Zakopanem w międzynarodowym serwisie TripAdvisor. Zdobywał także doświadczenie w wielu znanych polskich hotelach np. w czterogwiazdkowych hotelach takich jak H Arłamów czy Prezydent w Krynicy Zdrój. W 2017 roku wziął udział w projekcie "Gotuj po hiszpańsku" - spędził trzy miesiące w Walencji, ucząc się tradycyjnej kuchni hiszpańskiej w kuchni Altaviana, w tym samym czasie odbywając staż w restauracji La Principal. Jeden z autorów książki "Ślimaka kulinarna podróż - o tym, co zapomniane, a przypomnienia warte". Uczestnik kulinarnego show w Kinie Teatr Elektryczny w Skoczowie - "Dżentelmeni od kuchni". Ciągle wzbogaca swoją wiedzę i doświadczenia, biorąc udział w różnorodnych szkoleniach kulinarnych. Uwielbia też podróże podczas których poznaje nowe smaki i odkrywa nowoczesne techniki gotowania.