MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wyniki badań przeprowadzonych przez naukowców z Harvard...
fot. Lisovskaya/GettyImages.com

Cukrzyca typu 2 to nie wyrok. Sprawdź, jakie produkty mogą zwiększać poziom cukru we krwi i prowadzić do stanu przedcukrzycowego i cukrzycy

Czerwone mięso

Wyniki badań przeprowadzonych przez naukowców z Harvard School of Public Health potwierdziły, że codzienne spożywanie czerwonego mięsa w ilości 100 g zwiększa ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2 nawet o 19 proc.

Dodatkowo przetworzone mięso (parówki, kotlety hamburgerowe) spożywane w ilości 50 g dziennie wiąże się z 51-procentowym wzrostem ryzyka cukrzycy typu 2.

Zobacz również

Nowy sprzęt rehabilitacyjny dla dorosłych już w rękach Hospicjum Świętego Tomasza Ap.

NOWE
Nowy sprzęt rehabilitacyjny dla dorosłych już w rękach Hospicjum Świętego Tomasza Ap.

Kiedy głosowanie nad uchyleniem immunitetu Michała Wosia? Jest odpowiedź marszałka

NOWE
Kiedy głosowanie nad uchyleniem immunitetu Michała Wosia? Jest odpowiedź marszałka

Polecamy

Mapa ewidencyjna – ważny dokument przy budowie domu. Gdzie go dostać?

Mapa ewidencyjna – ważny dokument przy budowie domu. Gdzie go dostać?

Nowe przepisy dla kierowców. Co zmieni się 17 czerwca 2024 roku?

Nowe przepisy dla kierowców. Co zmieni się 17 czerwca 2024 roku?

Ten popularny napój może wspierać twoje zdrowie!

Ten popularny napój może wspierać twoje zdrowie!