Do drugiego śniadania codziennie każda z klas oraz grupa w internacie przygotowuje dla wszystkich kolegów ze szkoły potrawę której głównym składnikiem jest wylosowany owoc.
Deser przygotowany jest tylko ze zdrowych produktów zakupionych w ramach programu "ŻÓŁTY TALERZ". W ten sposób propagujemy zdrowy styl życia poprzez zwiększenie udziału owoców w codziennej diecie- informują organizatorzy akcji.
Na talerzach uczniów zagościły już przepyszne desery z kiwi, jabłka,pomarańczy, bananów, mango, liczi, gruszki czy kaki i granatu.
Deser przygotowany jest tylko ze zdrowych produktów zakupionych w ramach programu "ŻÓŁTY TALERZ". Wszystko to jest możliwe dzięki wsparciu finansowemu Fundacji Kulczyk
Niedzielne uroczystości odpustowe ku czci św. Wojciecha w Gnieźnie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Oddano hołd ofiarom Zbrodni Katyńskiej. Złożono wieniec na grobie Kazimierza Sabbata
- Szef MSZ: Albo Rosja zostanie pokonana, albo będzie stała u naszych granic
- Lecisz do Londynu? Uważaj. Na słynnym lotnisku rozpoczynają się strajki
- Niedziela była wspaniała. A jaki będzie poniedziałek? Sprawdź prognozę pogody