- Budynek będzie gotowy pod koniec października lub na początku listopada. Zostanie oddany do użytku zaraz po odbiorze nadzoru budowlanego i straży pożarnej. Na pewno będzie to jeszcze w tym roku. Mam nadzieję, że pierwsze zakupy klienci zrobią tu na Mikołaja - mówi Sławomir Majewski, właściciel obiektu.
Na początek swoje stoiska będzie tu miało 29 firm. Jeśli biznes się rozkręci, mogą do nich dołączyć kolejne.
- Jest to m.in. masarnia Jacka Podgórniaka z Felinowa, masarnia Matyja z Mierzyc, ubojnia drobiu w Sieńcu oraz piekarnia Małgorzaty Strzały - wymienia Sławomir Majewski.
Regionalny rynek będzie zadaszony, co będzie plusem w okresie zimy i deszczowej aury, tym bardziej , że będzie otwarty od poniedziałku do soboty. Z końcem października powstanie tu także parking dla klientów. Więcej na ten temat w jutrzejszym wydaniu Dziennika Łódzkiego.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?