Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

GRILLOVE. Przepis na grillowanego indyka w pomarańczowej marynacie

BR

Składniki:

Kotlety z piersi indyka około 10 sztuk

Marynata :

  • ½ szklanki soku pomarańczowego ze świeżych owoców,
  • sok z ½ cytryny lub limonki,
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • ząbek czosnku,
  • 1 łyżeczka świeżo posiekanego tymianku,
  • 1 papryczka chilli (opcjonalnie)
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Przygotowanie

  • Przygotowujemy marynatę.
  • Do miseczki dajemy płynne składniki, zioła, wyciśnięty czosnek, pokrojoną drobno papryczkę chilli, miód i dokładnie mieszamy.
  • Przygotowujemy kotlety.
  • Mięso myjemy, suszymy i ewentualnie kroimy na równe kotlety.
  • Tak przygotowane mięso wkładamy do marynaty, mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum 3-4 godziny ale najlepiej na całą noc.
  • Grillujemy z dwóch stron. Możemy dodatkowo, w trakcie grillowania smarować mięso marynatą.

Smacznego!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lodzkie.naszemiasto.pl Nasze Miasto